Πανσέληνος Αυγούστου 2022

Εκτύπωση
Κατηγορία: Πολιτιστικές Εκδηλώσεις
Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 12 Νοεμβρίου 2022

Δελτίο Τύπου

(Ορθή Επανάληψη)

 

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Φθιώτιδος και Ευρυτανίας συμμετέχει στον εορτασμό της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου, την Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022, με εκδηλώσεις, ελεύθερη είσοδο για το κοινό και ώρα έναρξης 21:00:

 

  • Μουσική εκδήλωση στον αρχαιολογικό χώρο του Κάστρου Λαμίας με τη Ζωή Παπαδοπούλου σ’ ένα ξεχωριστό μουσικό ταξίδι, που ζωντανεύει εικόνες, τραγούδια και μουσικές δίνοντας μας την αισιοδοξία, που χρειαζόμαστε, για να κοιτάζουμε το μέλλον κάτω από το φως του Αυγουστιάτικου Φεγγαριού.

 

                                         Δείτε την αφίσα της εκδήλωσης εδώ και την πρόσκληση εδώ

 

  • Μουσική εκδήλωση στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης της Πρόερνας, στο Νέο Μοναστήρι Δομοκού, με την Ελένη Τσαλιγοπούλου, σε συνεργασία με τον Αθλητικό Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Δομοκού και υπό την αιγίδα του Ο.Π.Α.ΣΤ.Ε. 

 

  • Εκδήλωση αστροφωτογραφίας – τηλεσκοπίας στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης της Πρόερνας, στο Νέο Μοναστήρι Δομοκού, «Αστρο…περπατήματα! Ψάχνοντας τα αστέρια και τους Πλανήτες στον Αυγουστιάτικο ουρανό…», σε συνεργασία με τον Αθλητικό Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Δομοκού, της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Δομοκού, καθώς και του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αστρονόμων Φθιώτιδας και τελούν υπό την αιγίδα του Ο.Π.Α.ΣΤ.Ε.

 

                                                                            Δείτε την αφίσα της εκδήλωσης εδώ

 

  • Μουσική εκδήλωση στην αρχαιολογική Συλλογή Αταλάντης, με το σχήμα του Βαγγέλη Κορακάκη και θέμα την «Μικρασιατική Καταστροφή και τη συμβολή της στη διαμόρφωση του μεσοπολεμικού και του πρώτου μεταπολεμικού τραγουδιού στην Ελλάδα». Η εκδήλωση τελεί  υπό την αιγίδα του Δήμου Λοκρών. 

 

                                                                             Δείτε την αφίσα της εκδήλωσης εδώ

 

  • Το Βυζαντινό Μουσείο Φθιώτιδας στην Υπάτη θα παραμείνει ανοικτό για το κοινό από 20:00 έως 24:00. Στον αύλειο χώρο του Μουσείου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Αινιάνες με θέμα «Τραγουδώντας και Χορεύοντας για τις Χαμένες Πατρίδες» σε συνεργασία με το Ωδείο Γερμανός ο Μελωδός και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. 

 

  • Η Αρχαιολογική Συλλογή Ελάτειας θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό από 20:00 έως 24:00.

 

  • Θα τηρηθούν όλα τα πρωτόκολλα ασφαλούς προσέλευσης και παραμονής στους αρχαιολογικούς χώρους και τα Μουσεία. Κατά την προσέλευση και αποχώρηση των θεατών/επισκεπτών και σε όλη την διάρκεια των εκδηλώσεων είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας και η τήρηση των κανόνων του ΕΟΔΥ και των υγειονομικών αρχών. 

 

  • Παρακαλούνται οι θεατές και επισκέπτες να ακολουθούν τις οδηγίες του προσωπικού της ΕΦΑ Φθιώτιδος και Ευρυτανίας. 

                 

                            Δείτε το δελτίο απολογισμού εδώ και φωτογραφίες από τις εκδηλώσεις εδώ

Thursday the 28th. Design by QualityJoomlaTemplates. ΙΔ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων