ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΛΙΤΑΙΑΣ (MELAP) 2023

Εκτύπωση
Κατηγορία: Ημερίδες-Συνέδρια

 

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Φθιώτιδος και Ευρυτανίας, στο πλαίσιο διεπιστημονικού ερευνητικού πενταετούς προγράμματος συνεργασίας, με το Φιλανδικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο με τίτλο «Αρχαιολογικού Προγράμματος Μελιταίας, στη Μελιταία Δήμου. Δομοκού, Π.Ε. Φθιώτιδας  (MELAP) » διοργανώνει σε συνεργασία με το Φιλανδικό Ινστιτούτο και το Δήμο Δομοκού  ημερίδα παρουσίασης των αποτελεσμάτων του δεύτερου έτους  των εργασιών.

Θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα των εργασιών  της περιόδου 2023 που αφορούν στην παρουσίαση των ανασκαφικών εργασιών στην περιοχή της ακρόπολης της Μελιταίας, καθώς και στη στρωματογραφική ακολουθία της. Επίσης θα παρουσιαστεί ο τρόπος συντήρησης των αρχαίων αντικειμένων και τα αποτελέσματα των γεωφυσικών ερευνών που πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με το αντίστοιχο τμήμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης όπως και οι εναέριες αποτυπώσεις με σαρωτή λέιζερ.

 Παράλληλα με την Ημερίδα θα παρουσιαστεί και  έκθεση με τίτλο  «Γενναίοι και έξυπνοι άνθρωποι. Η Ελλάδα μέσα από τα μάτια περιηγητών από τον Βορρά». Πρόκειται για μια έκθεση με κείμενα, σχέδια, σκίτσα και φωτογραφίες για την Ελλάδα και από την Ελλάδα, που παρουσίασαν με μεγάλη επιτυχία στην Αθήνα αλλά και σε άλλες πόλεις της χώρας οι πρεσβείες και τα ινστιτούτα των Βορείων Χωρών (Nordics - Δανία, Νορβηγία, Σουηδία, Φινλανδία) μαζί με την κοινή τους βιβλιοθήκη, τη Βιβλιοθήκη των Βορείων Χωρών.

 

 

  • Η Ημερίδα θα διεξαχθεί το Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2023, ώρα 6:00 μ. μ. στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου  Δομοκού  στο Δομοκό.
  • Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό και η ώρα προσέλευσης 5:45 μ.μ.
Saturday the 27th. Design by QualityJoomlaTemplates. ΙΔ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων