Μουσεία

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΛΑΜΙΑΣ

Εκτύπωση
Κατηγορία: Αρχαιολογικό Μουσείο Λαμίας
Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 20 Μαρτίου 2022

 

Αρχαιολογικό Μουσείο Λαμίας

 

Εποπτεύων φορέας: Εφορεία Αρχαιοτήτων Φθιώτιδας & Ευρυτανίας

 

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Λαμίας στεγάζεται στον οθωνικό Στρατώνα που βρίσκεται στον αρχαιολογικό χώρο του Κάστρου Λαμίας. Ο στρατώνας, εντός των τειχών του Κάστρου, κτίστηκε στην κορυφή του απόκρημνου λόφου, ο οποίος λειτουργούσε ως ακρόπολη της αρχαίας πόλης. Ο λόφος, ο οποίος τειχίστηκε ήδη από τον 5ο αι. π.Χ., συνέχισε να παίζει σημαντικό ρόλο έως και την εποχή του Όθωνα.

Περιλαμβάνει αρχαιολογικά ευρήματα από τους Νομούς Φθιώτιδας και Ευρυτανίας που κλιμακώνονται χρονολογικά από τους προϊστορικούς χρόνους μέχρι την ύστερη αρχαιότητα.

Χαρακτηριστικά ευρήματα περιέχονται σε δώδεκα χρονολογικά ανεπτυγμένες ενότητες, που παρουσιάζουν πτυχές της ανθρώπινης δραστηριότητας και εξέλιξης μέσα από τα υλικά πολιτιστικά κατάλοιπα. Από το 2015, εκτίθεται, ακόμα, η ξεχωριστή έκθεση αρχαιολογικών ευρημάτων «Αρχαιότητες και Δημόσια Έργα στη Φθιώτιδα 2004-2014 “Καθ’οδόν”»  με υλικό το οποίο έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη την τελευταία δεκαετία με αφορμή την κατασκευή μεγάλων έργων υποδομής στη Φθιώτιδα.

 

Site : http://odysseus.culture.gr/h/1/gh151.jsp?obj_id=3393 

 

Κατεβάστε το φυλλάδιο 

         

 

 

 

 

Friday the 19th. Design by QualityJoomlaTemplates. ΙΔ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων