ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΥ 2018

Εκτύπωση
Κατηγορία: 2018
Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

 

Περισσότερα από 3.000 άτομα κάθε ηλικίας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φθιώτιδας και Ευρυτανίας συρρέοντας στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους για να απολαύσουν το ολόγιομο φεγγάρι, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για τον εορτασμό της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου. Οι εκδηλώσεις, που έχουν γίνει πλέον θεσμός, γνωρίζουν κάθε χρόνο και μεγαλύτερη επιτυχία, χάρη στο συνδυασμό των πολιτιστικών δρώμενων με το περιβάλλον των μνημείων και την πανσέληνο.

Για την διοργάνωσή τους η Εφορεία Αρχαιοτήτων Φθιώτιδας και Ευρυτανίας συνεργάστηκε με τον Δήμο Λαμιέων, τον Δήμο Δομοκού, αλλά και τον Εκπολιτιστικό – Επιμορφωτικό Σύλλογο Υπαταίων «Οι Αινιάνες», προσφέροντας ένα πλούσιο και πολυδιάστατο πρόγραμμα, που περιελάμβανε περιηγήσεις στα Μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους σε μια βιωματική όσο και εναλλακτική προσέγγιση του Κάστρου και του Αρχαιολογικού Μουσείου Λαμίας, του Βυζαντινού Μουσείου Φθιώτιδας στην Υπάτη και της ακρόπολης της αρχαίας πόλης της Πρόερνας στο Νέο Μοναστήρι.

Για τον εορτασμό της φετινής Πανσελήνου επιλέχθηκαν μουσικές παραστάσεις, όπως των Π. Κατσιμίχα, Β. Καζούλη και Δ. Καρρά στην Πρόερνα , των Musicanti στο Κάστρο Λαμίας, καθώς και μελοποιημένη ποίηση, σε επιμέλεια Κωνσταντίνου Νέλλα που ερμήνευσαν οι Γεωργία Χατζημπαλάση (σαξόφωνο - τραγούδι) και Μελίσσα Κουρτιάν (τραγούδι).
στο Βυζαντινό Μουσείο Φθιώτιδας στην Υπάτη.

Η μαγεία του αυγουστιάτικου φεγγαριού και η περιήγηση στις μόνιμες και περιοδικές εκθέσεις των μουσείων, γοήτεψαν τους επισκέπτες, οι οποίοι ενημερώθηκαν για το σημαντικό αρχαιολογικό έργο που επιτελείται στην περιοχή, για την ιστορία και τον μνημειακό της πλούτο.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Φθιώτιδας και Ευρυτανίας εκφράζει τις θερμές της ευχαριστίες σε όλους τους φορείς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά της και στο προσωπικό της που συνέβαλε στην επιτυχή διοργάνωση των εκδηλώσεων.

 

Thursday the 28th. Design by QualityJoomlaTemplates. ΙΔ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων